zomer

Het dal van de vele watervallen

Noord Karinthië staat bekend om zijn milde klimaat. De temperatuursinvloeden van het Middellandszee-klimaat zijn merkbaar.
Het gebergte is adembenemend mooi; zowel ruig als liefelijk. De talrijke watervallen geven nog eens extra schoonheid aan dit Nationalpark.

Het is een gebied met veel wandel- en fiets (mountainbike) routes, die in moeilijkheidsgraad sterk variëren.
De wandelmogelijkheden variëren van een kuiertje in het dal, naar een lekkere stevige wandeling tot aan echte bergtochten.
Langs de Maltabeek loopt een vlakke fietsroute (17 km) die met een gewone “sportieve ” fiets prima te rijden is. Maar er zijn ook allerlei mountainbike routes uitgezet tot aan de hutten achter in het dal.

Ook bij motorrijders is het door de vele passen een geliefd gebied. Namen als de Malta Hochalmstrasse, de Grossglockner en de Nockalmstrasse laat menig fietsen, auto- en motorrijder “warm lopen”.
De Malta Hochalmstrasse is een prachtige bergweg die vanuit het dal 14,4 km door de bergen slingert en stijgt tot een hoogte van 1.933 m.
  Vanuit dit punt lopen eeuwen oude bergpaden het hooggebergte in; een uitgangspunt voor zowel cracks als recreatieve wandelaars.

Klettergarten Kreuzwald (Klimtuin) is voor beginners en gevorderden.
Klettergarten Kreuzwald ligt 5 km van Malta verwijderd vlak voor het tolhuis Falleralm (kassa, tol Malta Hochalmstrasse). De klimwanden zijn verdeeld over 5 verschillende sectoren. In de wanden bevinden zich haken, zodat men zich makkelijk en veilig aan de wand kan zekeren. Er  worden hier in het zomerseizoen cursussen gegeven.

In het dorp is op loopafstand een zwembad aanwezig. Daarnaast zijn er in het dorp meerdere (water) speelplaatsen voor kinderen. Buiten het dorp is een een recreatiegebied bij de beek. 
Als je wilt genieten van natuurwater is de Millstättersee een kwartiertje rijden. Bij de Millstättersee ligt een golfterrein met 18 holes.

Doordat Malta 6 km verwijderd ligt van de A10 hebben wij al meerdere gasten gehad die Malta hebben gecombineerd met Zuid-Europa, zoals Italië, Slovenië, Kroatië of Hongarije .

Wil je:

  • wandelen of kletteren (kletterschool aanwezig)
  • natuurparken zoals Hohe Tauern of Nockberge bezoeken
  • rustig fietsen in het dal 
  • uitdagende mountainbike routes bedwingen 
  • motorrijden door de dalen en over de passen
  • kanoën/ raften
  • golfen
  • een historische stad zoals Gmünd of Spittal bezoeken
  • de bergen met je kinderen ontdekken

Nationalpark Hohe Tauern is de moeite waard.

symbool Hohe Tauern


Chat openen
1
Hallo 👋
Leuk u geïnteresseerd bent in landhaus Alpenrose.
Stel gerust een vraag en we geven graag informatie.