Welk seizoen kies je?

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme

Het Maltatal ligt in een uniek stukje Oostenrijk, waar de activiteiten divers zijn.
Malta is het laatste dorp in het Nationalpark de Hohe Tauern en ligt vlak bij de Katschberghöhe, het Nationalpark Nockberge en bij de Millstättersee. Het ligt op de grens van het hooggebergte en de Karintische meren.

Seizoenen:

In het voorjaar ontwaken de bergen samen met hun bergdieren uit de winterslaap. Door het milde klimaat hebben de maanden april en mei al heerlijke temperaturen en is een kopje koffie in de tuin geen uitzondering.

In de zomermaanden maakt de grote variatie aan mogelijkheden het Maltatal tot een geliefd gebied bij vele Nederlanders. Het is dan ook gezellig druk, zonder massatoerisme.

De schoonheid van het najaar wordt vaak onderschat. Terwijl de bergen in allerlei herfst-tinten veranderen, komt de eerste sneeuw in het hooggebergte tevoorschijn.
Ook in deze periode is de temperatuur nog aangenaam en kun je nog allerlei bergwandelingen maken.

De winter is het bij uitstek de tijd voor de wintersporter die van “rust en gezelligheid ”  houdt. Wij hebben veel gasten die een combi-vakantie zoeken tussen skiën en winterwandelen.  Zo is bijvoorbeeld de Hochamstrasse voor auto’s afgesloten, maar voor wandelaars juist een heerlijke tocht. Hier kom je ook de bevroren watervallen met de ijklimmers tegen. Malta is wereldwijd bekend om zijn ijsklimwedstrijden. Ook is Malta bekend als toerskigebied. Voor de piste- skiërs liggen er drie  sneeuwzekere skigebieden in de buurt.

Langs de Maltabeek  loopt een wandel-fietspad ((17 km) van Gmund naar het tolhuis (MaltaHochalmstrassee) dat het hele jaar geopend is.


Chat openen
1
Hallo 👋
Leuk u geïnteresseerd bent in landhaus Alpenrose.
Stel gerust een vraag en we geven graag informatie.